dimarts, 24 de maig del 2011

ERC cau en picat: GRAN COALICIÓ INDEPENDENTISTA PEL 2012

ERC, diumenge, va perdre estrepitosament. Va experimentar una caiguda molt forta. La junta nacional del partit ja ha dimitit. ERC ha perdut representació a les grans ciutats com Manresa, Mataró, Blanes, Badalona, Girona, Lleida, Sabadell, Tarragona entre altres. Semblava que els republicans, desprès de les municipals sortirien enfortits, no obstant, han perdut 1 de cada 3 alcaldies de les que tenien, a dures penes conservant capitals de comarca (Solsona). Pensavem que la sagnia s'havia aturat, que tot aniria relativament bé i, que els pactes amb R.cat a 55 municipis aniria bé. Doncs no, la CUP ha sapigut aprofitar-se del vot independentista, i, els pactes de BCN no han servit per mantenir els regidors, si no per mantenir-se a l'Ajuntament. Mireu la Cerdanya, ERC ha perdut molt, però per Endavant Cerdanya, formació no partidaria ni positiva des de la junta d'ERC. Al Garraf, els resultats són ridículs. ERC tenia 5 regidors. Vam dir en un anàlisi que en perdria 4, però a perdut els 5 i, ha sortit del consell comarcal. En fi, la sagnia no s'ha aturat, a augmentat. La CUP ha guanyat més de 100 regidors, entrant a Girona capital entre altres (Vic, Vilafranca, Berga, Vilanova). R.cat, malgrat que amb ERC No ha guanyat, ha perdut, ha fet 46 regidors entrant a Olot, Girona, Tremp, Tàrrega amb dos regidors, Puigcerdà,... Sincerament, ERC ha fet el ridícul i, podriem citar 50 o 60 casos de ridiculisme, però, a ERC li salven els pobles petits de Girona i Lleida on fa bons resultats. L'any vinent, per les generals, ERC sola tornarà a morir, inclús perdent els seus 3 diputats i 4 senadors. S'hauria de fer una gran coalició indepentista qu eaplegués Reagrupament, Democràcia Catalana, Candidatura d'Unitat Popular, Bloc Sobiranista Català, Unitat Nacional Catalana, Estat Català, Partit Republicà Català, els Irreductibles del Baix Camp,... La coalició hauria de ser portada a Girona per en Carretero d'R.cat, el Navarro de la CUP i el suport d'en Lluís Llach seria perfecte, entrarien segur. Els lemes haurien de ser molt atractius:
-CIU pot donar el suport a Rajoy! Ni parlar-ne.
-No som polítics, ni ho serem!
-Regeneració democràtica, ja!
-No us farem passar vergonya!
-Amb la independència guanyem tots!
-Demanem a Madrid el que és nostre!
A Lleida, el Jaume Ponsarnau, entrenador del Ricoh Manresa, el seu pare, regidor d'R.cat a Tàrrega, el Jaume Gonzàlez, alcalde del Rosselló, el Joan Pascual regidor d'R.cat a Tremp, Francesc Macià regidor d'R.cat a les Borges, el BSC, el Francesc Morreres exalcalde de Soses, entre altres haurien de menar la campanya, accentuant on va fallar per R.cat al 2010. Recordem que R.cat ara ja és més fort que SI a Lleida.
A Barcelona, passar el 3% pot ser senzill si es compta amb en Miquel Calçada, el Miquel Jiménez, el suport de Laporta,...Inclús CARRETERO podria anar per BCN.
A Tarragona s'hauria de comptar amb la CUP de TGN,... El problema són les grans ciutats, Tarragona, Amposta i Tortosa,... La coalició a de fer-se fort promptament.
En Carretero és partidari de la coalició, igual que algun membre de la Junta Directiva, com en Josep Sort. Si desprès del 19 de juny (4t congrés d'r.cat) el partit decideix fer la coalició, cosa probable, tot anirà sobre rodes. Madrid ens pagarà i la regeneració democràtica arrivarà perfí al congrés. Es podrà proposar de suprimir els consells comarcals. Si més no, a ERC el problema seria si Simó+Ridao derroten a Junqueras i Portabella. ERC anirà sola i no se sumarà a la coalició. Inclús, penso que ERC pot resultar un inconvenient si se suma a la coalició.

Mr Marc VNG, 24/5/11

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada