divendres, 20 de maig del 2011

Entrevista al Joan Pascual, candidat a l'alcaldia de Tremp per R.cat

Joan Pascual Garcia és un jove de menys de 30 anys que es presenta a l'alcaldia, amb un curriculum prou llarg com per fer-ho. És el cap de llista de Reagrupament Independentista, anirà de la mà de Josep Maria Carretero i Grau, el número dos, metge prestigiós de la ciutat i, com podran deduir germà del metge de Puigcerdà. És el poble natal del president de Reagrupament, un dels pocs llocs on R.cat va en solitari. El partit va fer uns resultats el 28-N de 163 vots, un 6,2% del cens (5ena força). Si repetissin els resultats, en Joan seria regidor. Si augmentessin lleugerament també hi hauria un conseller comarcal. Recordo que R.cat també es presenta a dos municipis més de Pallars Jussà, Talarn (7,1% dels vots, 4a força) i Senterada (3era força, 15,1% dels vots), de la mà de AM.
 
Com es sent vostè encapcelant la llista del poble del Carretero, on els resultats varen ser boníssims acompanyat pel seu germà?
Doncs la veritat, és un orgull molt gran poder encapcelar aquesta llista. Tots sabem que en Joan Carretero té molts seguidors a Tremp, municipi del qual vam donar-li un gran suport a les últimes eleccions autonòmiques. També és un pas de gegant que a Tremp poguem tenir una llista íntegra de Rcat. En un municipi de 6000 habitants costa començar un projecte així, però em tingut una bona acollida, fins al punt de trobar molta gent interessada en entrar a la llista. Aquests detalls et fan veure el futur amb optimisme.




És molt probable que feu diversos regidors, creieu que podeu assolir l'alcaldia?
Des de un principi vam apostar per fer una llista guanyadora i amb la intenció i els ànims de guanyar les eleccions. Però som conscients que és una fita poc realista, encara que sempre s'ha de tenir en comte el factor sorpresa. Encara que passi el que passi no perdrem la il.lusió de treballar pel municipi. Una fita més realista seria assolir els regidors suficients per decidir el govern de l'ajuntament.




Li fa res dir-me què vol dir això de ATREVEIX-TE que fica a la seva llista municipal?
És el nostre eslògan per les eleccions. Vam apostar per un eslògan curt i directe, i ens vam quedar amb el ATREVEIX-TE. volem que els ciutadans entenguin que som un grup nou, fora de totes les monotonies dels caps de llista dels altres partits. Costa molt aconseguir el vot de un ciutadà però d'aquesta manera donem un clar missatge que som diferents, i al ser un missatge unipersonal dona més importància al vot del ciutadà.




També, és possible que arrivin al Consell Comarcal, si hi arriveu, proposareu que es suprimeixi?

El consell comarcal fa una feina important a la comarca, ja que estem allunyats de la capital de província. Hauríem d'estudiar les consequències de la seva suprimició i si la seva alternativa és realment per avançar tràmits i reduir costos o simplement un moviment electoralista.




Em pot fer 5 cèntims del seu programa i del seu equip?

Tenim un equip molt complert amb 15 integrants, 6 dones i 9 homes. Del qual en hi ha 5 amb menys de 30 anys. És important que la gent jove s'involucri en la política. Destacaria a en Josep Maria Carretero com a segon de la llista. És un home molt estimat al municipi pel seu treball com a doctor, i sincerament, tenir en germà de'n Joan Carretero a la llista és un punt fort.




Sobre el nostre programa cal destacar que estem en contra de la privatització de l'aigua al nostre municipi...podem assegurar que som de les zones més riques de Catalunya i la estem pagant al mateix valor de la capital. Estem deixant escapar contractes molt importants de empreses i universitats estrangeres sobre l'estudi de la geologia i tot plegat perquè el benefici el volen 3 polítics en vers dels ciutadans. En podríem parlar de moltes coses més que s'han de millorar però al cap i a la fi podem assegurar que serem un grup que mirarem pel benefici del municipi i no per el nostre personal




Per últim, si vosté fos alcalde, el primer que faria seria...?

Suprimir la privatització de l'aigua i dels serveis de l'ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada