dissabte, 21 de maig del 2011

Entrevista a la Violeta Piqué d'ICV Vilanova

La Violeta Piqué és una sociòloga de 27 anys, que s'estrena en política per a les municipals de demà. Va de número 3 a les llistes dels ecosocialistes vilanovins, acompanyant Iolanda Sànchez Alcázar i Manel Claver. Aquest cop, ICV va sense EUiA. ICV té dos regidors, Iolanda sànchez i X.Oller, que no va en un lloc amb opcions de sortir escollit. Piqué és una aposta de cara al futur d'ICV Vilanova.

Senyora Piqué, vostés han realitzat una bona feina. Com veu la situcaió a nivell comarcal? Creu que la Mònica Miquel es farà amb l'alcaldia de Cubelles i en Joaquim Mas conservarà la d'Olivella? Desitgem molta sort als companys de la comarca, i confiem en que es mantinguin tan forts com fins ara, sinó més, però ara mateix estem molt centrats en treballar fort per a la nostra ciutat.

Al Garraf, vosté són molt forts. No obstant, no sé perqué, vostés han trencat amb EUiA a Vilanova, ells volen fer una candidatura sols pel 2015, com s'explica això?
No hem trencat relacions, sinó que hem decidit no presentar-nos junts aquest cop perquè teniem ritmes diferents de campanya. Entenem que s’han desvinculat en certa manera del nostra projecte i que cal tornar a treballar plegats si volem presentar-nos en coalició. En tot moment deixem la porta oberta a que així sigui.

Creu que l'aparició de l'Unificació comunista a Vilanova i Ribes, els pot perjudicar?
No, crec que tenim un vot molt consolidat i un projecte potent que pot mantenir engrescats als nostres votants.

Pot resumir-nos quins són els seus punts principals del seu programa i que seria el primer que farien un cop fóssin a l'Ajuntament?
La nostra actitud és la convicció de la positivitat de la ciutat i des d’aquí plantar cara al present, promocionant la ciutat tant interna com externament:
1. Partir d’allò que som i d’allò que funciona bé, dels nostres recursos i potencialitats. Integrar l’experiència passada en el present.
2. Establir un acord ampli entre totes les forces polítiques i socials per edificar i treballar el projecte comú. Lideratge col•lectiu.
3. Crear realment una xarxa social vilanovina. Una cosa és que tinguem un teixit ric associatiu, i altre que les institucions vilanovines, públiques i privades funcionin en xarxa. Creant les condicions per a que arreu Vilanova sigui coneguda pel seu dinamisme social
4. Imaginar una nova forma de política social. Proximitat i accions comunitàries.
5. Vilanova des de la responsabilitat individual i col•lectiva s’ha d’allunyar del model consumista i degradador de recursos.


Investirien de nou a Elena?La capacitat de fer política d’un partit es demostra en la seva capacitat d’entesa i la valentia d’atrevir-se a governar.

Moltíssimes gràciesl.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada