divendres, 6 de maig del 2011

Barcelona, eleccions municipals

Darrerament, estem éssent testimonis d'una política molt complexa a la capital de la nostra nació. El PSC mira de mantenir la batllia i, CiU té alternatives i opcions serioses per primera vegada en 30 anys de prendre-li aquesta a Jordi Hereu. Si tot aixó es limités ací, encara bé, però hi han més partits i coalicions que resultaran influents desprès del 22-M. El PP aspira a aconseguir un regidor més dels 7 que té ara, ICV mira de mantenir els seus quatre édils amb en Ricard Gomà, tot aicó, a l'hora que ERC ha bastit una coalició independentista forta a la vila nomenada UxB, que agrupa ERC, Reagrupaemnt i Dcat. També em de destacar partits ultra minoritaris que, podrien obtenir representació, com la llista de Ciutadans que està dirigida pel diputat Jordi Cañas; Democràcia Catalana que obtindria entre 1-2 regidors, Joan Laporta i Estruch i Anna Arqué respectivament i Reagrupament que té molts números d'obtenir una cadira al consistori local, amb el President de la Federació Catalana de Rugby, Ignasi Planas.

Ni la PxC, ni SI, tenen opcions serioses d'arrivar a l'Ajuntament.

Enquestan enquestes i fent deduccions, puc concloure que el nou hemicicle serà aproximadament aquest:
CiU, entre 16 i 18 regidors, les retallades de Mas no influençaran el resultat de Trias.35%dels sufragis.
PSC, la caiguda es notarà i Trias tindrà problemes per mantenir-se en les 14 cadires que té, jo aposto per 11. 20% dels sufragis.
PP, el partit de Fernández Díaz es farà amb 8 regidors, aproximadament un 15% dels vots.
UxB, la coalició encapcelada pel republicà Portabella mantindrà els seus 4 regidors, sense opcions d'arrivar al 5è. El partit es mourà sobre el 8% del cens.
ICV-EUiA pot perdre un dels seus quatre regidors, no obstant Ricard Gomà és un candidat fort i, no se sap mai. També el partit es mouria al voltant del 8% dels vots.
C's, el partit pot fer-se amb un regidor, si amplia el seu 4,1% que va fer el 28-N, com va fer al 2007, ampliant els seus resultatas del 2006 (3,55 i 3,88%, respectivament).
La PxC no arrivarà al 2,5% del cens sent optimista.
SI a dures penes arrivarà a l'1%, desprès de la marxa de Laporta i de la coalició forta d'UxB que aglutinarà molts que el 28-N van votar SI. Alguns dels votants de SI aniran a les CUP, ja que ambdós són partits molt d'esquerres.
La CUP-DesdeBaix, pot fer un 0,6% dels vots i si treballa bé un 0,8%.
La resta d'opcions no cal anomenar-les.

Està clar que aquestes eleccions seran interessants a Barcelona.

Mr, Marc VNG, Vilanova, 6/5/11

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada