diumenge, 8 de maig del 2011

Anàlisi comarcal, el Garraf.

El PSC té majoria al consell comarcal garrafenc, la va ampliar al 2007, el partit oocupa 14 de les 33 cadires, 21, si li sumem les de ICV-ERC. CIU tansols en té 9. La formació nacionalista en gunayarà alguna de cadira. La incògnita és si Cubelles afectarà al partit a nivell comarcal. Recordem que a Cubelles, el partit té 4 regidors, però la mitat de militants s'ha escindit i ha bastit una coalició amb Reagrupament.
Actualment el consell comarcal del GARRAF és així:

CADIRES
15
14 
13 
12 
11 
10 
9  
8  
7  
6  
5  
4   
3    
2     
1      
PARTITSPSCCIUICVPPERCUM9-CUP

La repartició d'alcaldies està així:

Partits:
PSCPSC+ICV+ERC PSC+ICVPSC+ICVPSC-CIUPSC+ERC+CIU
CIU      
ICVICV-PP 
2007
MunicipiVilanovaSitgesRibesCanyellesOlivellaCubelles


Jo crec que la cosa quedarà així:

CIU
PSC
CIUCIUCIU+PP+NHCIU-VIACIU+(PP)CIU+PPCIU-UC-R.cat
ICVICV-PSCICV
2011
MunicipiVilanovaSitgesRibesCanyellesOlivellaCIU-UC-R.cat

El consell comarcal variarà molt:
-El PSC, perdrà com a mínim 4 consellers.
-CIU en pot guanyar 2-3, però no podrà arrivar als 14 que té ara el PSC, debut a Cubelles.
-ERC caurà perdent un dels seus dos homes. El desastre de la regidora de Ribes els donarà un regidor menys, el desgast a Vilanova, dos, el no tenir representació a un municipi com Olivella també, a Canyelles perdran la representació debut a que es un poble petit i que el partit està molt tocat, a Cubelles l'aparició de SI-BSC els deixarà fora. A Sitges mantindrien el seu regidor i el podrien augemntar gràcies al pacte amb R.cat. En resum: ERC perdria entre 3i 4 dels seus 5 regidors i representació a 3 o 4 municipis, quedant-li només a Sitges o, inclús a Canyelles.
-ICV probablement sufrirà una petita baixa però podrà soportar els 4 édils que té. Si aconsegueixen fer-se forts a Cubelles i que la Mònica Miquel guany i, no es desgasten a Olivella, es poden mantenir. Es molt probable que guanyn l'alcaldia de Cubelles, debut a la divisió de CIU-UC+R.cat, tot i que igual, poden perdre la de Olivella.
-La CUP-UM9 mantindrien el seu conseller.
-La FIC que presenta 3 llistes pot ser la gran sorpresa entrant al consell, gràcies a la CIM de Vilanova, Acció per Sitges i Entesa per Cubelles.
-La PxC pot entrar al consell, si treballa bé. En cas de presentar un parell de llistes més si que entrarien.
-C's, enfortit desprès del 28-N també pot fer-hi irrupció. Si no enretiressin la llista de Canyelles i la de Ribes, entrarien.
-La clau per saber qui governarà el consell, serà:
El PP, que guanyaria regidors als 6 municipis i, endemés seria clau de govern a Sitges, a Olivella, Canyelles i Ribes, aconseguirien ser també la tercera força del GARRAF, arrebatant-li el lloc als ecosocialistes.
El consell comarcal quedarà així, aproximadament:

CADIRES
15
14 
13 
12  
11  
10  
9  
8  
7  
6  
5   
4    
3    
2     
1       
PARTITSPSCCIUICVPPERCUM9-CUPFICPxCC's


En conclusió, serà un periode de cambi al GARRAF on, el monopoli socialista caurà, perdent Cubelles, Vilanova, Sitges, Ribes i Canyelles. CIU podrà fer alcaldies, igual que ICV. ERC esdevindrà gairebé inexistent, la FIC naixerà, UM9-CUP creixeran. Tot això, es clar sota la mirada perspicàs de Santi Rodríguez i de la resta del PP.

Mr MARC Vilanova, diumenge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada