divendres, 20 de maig del 2011

Entrevista al Santi Rodríguez, candidat a l'alcaldia de Vilanova per PP

Entrevista al Santi Rodríguez i Serra, candidat a l'alcaldia de Vilanova i la Geltrú per cinquena vegada consecutiva pel partit popular. M'agradaria dir que dilluns va morir el núm. 4 de les seves llistes, independent, que anava com a memebre de la plataforma ciutadana del nucli antic de la villa. El PP té dos regidors a l consistori i és la tercera força.

Sembla que el partit popular de Vilanova heu crescut molt i, els vostres resultats seran millors que els de l'any 2007, quins creu que seran els sesus resultats aproximats, en percentatge i regidors?

Sobre els resultats. No m'agrada fer pronóstics i menys a Vilanova on desde fa 16 anys els resultats de les municipals han estat plans, és a dir, el 1999 el PSC guanya un regidor que perd CiU, i el 2007 ERC en perd un que guanya la CUP. La resta és invariable... El PP hem intentat explicar les nostres propostes, i creiem que hem liderat els debats de la campanya: les oportunitats econòmiques i el turisme, i la mobilitat, han estat temes que vam llençar i que han estat al centre de la campanya. El desgast del PSC i els tripartits, ens poden també aportar un plus, como ja ho van fer a les autonomiques. Per tant els ingredients per què el Partit Popular de Vilanova i la Geltrú creixem hi són, ara nomès falta que el diumenge els ciutadans agafin la nostra papereta.

Em pot fer 5 cèntims de la seva gent i de les seves propostes?
En primer lloc, permetem un record pel Jaume Ramón Mateu, el nostre candidat núm. 4 que va morir sobtadament el passat dilluns. Aquest ha estat un cop molt fort per tota la candidatura, ja que era una persona molt activa. La nostra candidatura preten ser un reflex de la societat vilanovina: gent jove i gent gran (des d'una noia de 18 anys, fins a una senyora de 87 que tanquen la llista), persones en atur, treballadors, professionals, estudiants i mestresses de casa; vilanovins d'aquells de tota la vida, i altres vinguts, tant vilanovins com els primers; catalano parlants i castellano parlants. Vaja que hem intentar representat la diversitat de Vilanova i la Geltrú.
Pel que fa a les propostes les nostres prioritats s'han centrat en el "treball" que en aquest moment és la principal preocupació dels ciutadans, tant els que estan a l'atur com els que pateixen pel seu lloc de treball. No creiem que la resignació davant la situació sigui la millor resposta del Govern Municipal davant la situació. Creiem que desde l'Ajuntament es poden fer moltes coses per promoure la creació d'empreses i la creació de llocs de treball, nosaltres almenys així ho farem.
L'austeritat i l'eficiència en la gestió municipal és un altre element important del nostre programa: també l'Administració s'ha d'estrenyer el cinturó i gestionar amb cura els recursos que aporten els ciutadans.
I encara finalment diversos aspectes de mobilitat creiem que son fonamentals, desde millorar les comunicacions viàries a l'entorn del Carrer Dc. Zamenhoff, fins a l'arranjament de l'entrada a la ciutat per la carretera de Les Roquetes. La tarifa reduida per residents a les zones blaves, o la supressió de les càmeres de multes al centre són també propostes llençades pel Partit Popular de Vilanova i la Geltrú.

Probablement, el tripartit no pugui sumar, és més el PP de Vilanova podria igualar o apropar-se al PSC, CIU dificilment farà majoria absoluta, a qui investiria?
Dedicir ara a qui investiria Alcalde seria un exercici de ficció. En primer lloc cal conèixer la aritmética que sortirà el dia 22, i després les prioritats de cada un. No pactarem amb el PSC de l'atur, ni amb la CiU independentista, pactarem un programa per treure la ciutat de la resignació en la que es troba per que estem convençuts que en podem sortir, i en aquest sentit el candidat a Alcalde del PP soc jo. Per tant a partir del diumenge a la nit, en podrem parlar.

Si guanyés les eleccions, que seria el primer que faria com a alcalde?
El primer com Alcalde: Hem presentat un conjunt de propostes per dur a terme durant els primers cent dies. Les propostes fan referència al treball, des de la fiscalitat, el turisme, el comerç i la industria. A l'austeritat i la eficiència de la gestió municipal. I a encarregar projectes d'equipaments esportius, de mobilitat, etc... Probablement una de les primeres decisions sigui en relació als més de 20 milions d'euros que es deuen a proveidors de l'Ajuntament, que no deixen de ser empreses amb treballadors que també pateixen per fer front a les nomines i als seus proveidors.

Crec que és la cinquena vegada que es presenta com a alcaldable i, sembla que aquests resultats seran els millors, la propera legislatura es planteja vosté deixar d'ésser el cap de llista del PP a Vilanova?
Cap de llista a les properes: no vull defugir la pregunta (i no ho faré) però el que passi d'aquí a 4 anys dependrà del que passi el dia 22 de maig. De totes maneres crec que tenim en l'equip persones preparades per rellevar-me, cinc vegades de cap de llista són moltes vegades, crec que he contribuit a consolidar el PP a la nostra ciutat, i comença a tocar que persones més joves comencin a pensar en com donar un salt quantitatiu i qualitatiu a la nostra formació política a Vilanova i la Geltrú. Tant de bó, aquest diumenge puguem donar el primer pas en aquest sentit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada