dissabte, 5 de novembre del 2011

Entrevista al MH senyor Alfred Bosch i Pascual, cap de llista d'ERC+REAGRUPAMENT+CAT-SÍ

Hem pogut entrevistar el senyor Bosch i Pascual, historiador i escriptor català, llicenciat en Filosofia i Lletres i doctor en Història, professor d'Història contemporània a la Universitat Pompeu Fabra, també fou professor a la Universitat de Chicago, entre 2010 i 2011 portaveu de BCN Decideix, va coordinar les consultes a la capital catalana i és nascut al 1961. Ara és el cap de cartell de Esquerra Republicana de Catalunya+Reagrupament Independentista de Catalunya i Catalunya SÍ (ERC+Rcat-CatalunyaSÍ) per a les eleccions generals del 20-N al Congrés, tot i això manté el seu status d'independent. És el candidat del MH Oriol Junqueras, nou president d'ERC i del MH senyor Carretero i Grau, Rcat compta amb els núm.3 per BCN i TGN, la núm2 i el núm 6 per GRN i la núm.5 per LDA, també compta amb uns quants números més per BCN, com dues persones del Baix Llobregat o un dels coordiandors de districte de BCN. El núm. 2 de la candidatura per BCN és el Joan Tardà d'ERC. El cap de llista al Senat també és de Rcat, és el reagrupat de més edat, en Moisès Broggi.
Les preguntes són poques considerant el poc temps de Bosch, ara que ha començat la campanya i generalment no són de tèsi:

-Com pensa que es podria treballar per a canviar el fet que milers de catalans es moguin contra les retallades, i no pas contra l'espoli fiscal que és qui les causa?

Els catalans patim una triple crisi. La crisi econòmica mundial, la crisi immobiliària espanyola i la crisi causada per l'expoli fiscal al qual estem sotmesos. La gent que es mobilitza contra les retallades té tota la legitimitat del món de queixar-se contra el Govern, ja que visualitzen que no estan fent res per evitar-les. Si la gent percebés que el govern de CiU planta cara a Madrid o es plantegés deixar de pagar a Madrid en benefici del Benestar Social dels catalans i les catalanes, de segur que les protestes anirien en un altre sentit. Però la veritat és que el Govern de Catalunya no es pot espolsar les culpes. I en comptes de retallar la Sanitat i l'Educació, hauria de pensar com retallar Catalunya d'Espanya.Una abraçada.

-Quina transcendència li dona a l'associació de municipis per la independència? Considereu que hom el relleu natural de les consultes?

És una inicativa molt potent. Actualment no existeix el dret de secessió a la Constitució Espanyola ni tampoc el Dret d'Autodeterminació. En canvi, els municipis si que poden convocar consultes als seus pobles i ciutats. Per tant, aquesta és una fòrmula imaginativa per tal de fer un referèndum coordinat per tots els municpis del país. I aquest cop avalat pels municipis, és a dir, institucions de ple dret.

-Com i de quina manera es pot accel.lerar el procés d'independència anant a Madrid?

Dient les coses pel seu nom. Ens trobarem amb una situació que el PP tindrà una majoria impressionant i podran fer i desfer. Nosaltres haurem de resistir i explicar que és impossible entendre's amb Espanya. Crec que amb una majoria absoluta del PP la majoria dels catalans quedaran fora de dubtes que és impossible construir una Catalunya com cal seguint dins d'Espanya. Nosaltres serem sincers: "Venim a fer un divorci pacífic".


-Que en pensa vosté dels partits independentistes que estan aconsellant no votar el 20-N i, segons vosté a qui pot beneficiar el no votar?

Jo penso que hem d'evitar que el dia 21 de novembre un dels titulars dels diaris sigui "El independentismo catalan baja". Faig una crida a tots els independentistes perquè no es quedin a casa i donem la sorpresa el dia 20N. Els del PP no s'abstindran, així que més val que actuem amb sentit patriòtic.











Catalunya i la seva política, àrea d'entrevistes, Marc Segarra, Mario Tortosa, Àngel Fort, Toni Rosich Calbet, Josep-Lluís Gonzàlez, Ramon Sans, Pilar Marías Pablo, Ròmul Pau, Joan Planella i dues altres persones que han volgut mantenir-se en l'anonimat.

Moltes gràcies a l'Alfred Bosch per la seva predisposició, a la que va accedir ja fa dos mesos i a l'Alexandre Miquel, per la repidesa.

reagrupament.jnc.vng.marc@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada